0592 - 614046 info@rispens.nl

Goed voorbereid beginnen

Zo werk je met Rispens

Stel je voor, je gaat aan de slag bij Rispens. Natuurlijk zijn we dan hartstikke blij met jou als aanvulling op ons vakpersoneel. Onze opdrachtgevers zijn evengoed enthousiast: jouw vakmanschap is welkom. Maar hoe ziet het aanlooptraject er dan uit? Hoe werkt het met Rispens?

neem contact op rispens team

Allereerst vind je onze afspraken terug in de arbeidsovereenkomst, bijvoorbeeld salarisafspraken. Zo heb je bij een paar beloningselementen recht op minimaal dezelfde beloning als een collega die in dienst is van onze opdrachtgever. En je ontvangt een salarisverhoging op het moment dat de cao of het beloningsreglement van de opdrachtgever dat voorschrijft.

Een goed begin is het halve werk

Natuurlijk willen we dat je goed voorbereid met je baan kunt beginnen. We geven je daarom duidelijke informatie over waar, wanneer en bij wie jij je op de eerste werkdag kunt melden. Verder ontvang je inloggegevens voor ons online-urenportaal. Via dit portaal is het heel eenvoudig om je werk- en verlofuren te declareren. De opdrachtgever zal deze uren vervolgens beoordelen.

Tijdens je eerste werkdag krijg je ter plekke uitleg over de geldende bedrijfs- en arboregels van de opdrachtgever. Zoals je wel zult begrijpen, is het belangrijk dat je deze regels volgt. Zo kan iedereen op een veilige manier werken, volgens duidelijke afspraken. Je werktijden en pauzes zullen meestal gelijk zijn aan de tijden van medewerkers die in dienst zijn van de opdrachtgever.

We gaan er natuurlijk vanuit dat je eerste werkdag positief verloopt. Stel dat zich toch problemen voordoen, neem dan gelijk contact op met Rispens. Wij gaan dan ons uiterste best doen om voor een oplossing te zorgen. Het is daarbij heel belangrijk dat je op de werkplek aanwezig blijft totdat je ons hebt gesproken en er afspraken zijn gemaakt. Zo kunnen we voorkomen dat je recht op vergoeding van de werkdag vervalt.

Regelmatig contact

We zijn heel blij als we jou een passende baan kunnen bieden. Maar daar stopt het niet voor ons. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij straks plezier uit je werk haalt. En dat we weten hoe het met je gaat. Om die reden zullen we regelmatig contact met je opnemen.

Zo bellen we je aan het eind van je eerste werkdag om te vragen hoe het is gegaan. Ook op latere momenten nemen we telefonisch contact met je op. Bovendien komen we je af en toe op de werkplek bezoeken. En weet dat jij ook altijd contact met ons mag opnemen. We vinden het heel fijn als je af en toe belt of langskomt. Bijvoorbeeld als je vragen hebt of een probleem wilt bespreken. Maar ook als je gewoon iets leuks wilt delen. We zijn er voor je en we vinden het heel belangrijk dat jij dit weet.

Jouw welverdiende salaris

Jij bent hard aan het werk en daar staat uiteraard een mooie beloning tegenover. Bij Rispens ontvang je een weeksalaris, dat we in principe op donderdagmiddag overmaken. Je salaris staat dan voor het weekend op je bankrekening. Belangrijk hierbij is wel dat je urenbriefje uiterlijk woensdagochtend vóór 9.00 uur is goedgekeurd door de opdrachtgever. In het urenportaal kun je de status van je declaratie volgen.

Per mail ontvang je een loonstrook met informatie over de loonberekening en saldo’s voor vakantiegeld en vakantiedagen. Mocht er per ongeluk iets niet kloppen in de loonberekening, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. We zorgen dan voor een correctie in de eerstvolgende verloningsronde.

Tijdige ziekmelding

Als je ziek bent en daardoor niet kunt werken, is het belangrijk dat je zowel de opdrachtgever als Rispens informeert.

5

Bel de opdrachtgever voor aanvang van je werktijd om je ziek te melden.

5

Neem daarna contact op met Rispens, zodat wij je ziekmelding kunnen doorgeven aan onze verzuimafdeling. Dit is noodzakelijk voor het ontvangen van ziektewetuitkering.

In de periode dat je ziek bent, neemt onze verzuimbeheerder regelmatig contact met je op. Indien nodig, wordt er ook een gesprek bij een bedrijfsarts ingepland. Ben je weer hersteld? Laat dan zo snel mogelijk aan de opdrachtgever en onze verzuimbeheerder weten dat je weer gaat werken.

Share This