0592 - 614046 info@rispens.nl
Meubelspuiter

Een meubelspuiter is een professional die zich bezighoudt met het aanbrengen van verf, beits, lak of andere afwerkingsmaterialen op meubels en interieurdelen. De specialist heeft een grondige kennis van diverse spuittechnieken, materialen en gereedschappen om meubels en interieuronderdelen een hoogwaardige afwerking te geven. Je houdt je bezig met het verduurzamen van meubels en met de finishing touch. Als meubelspuiter bescherm je materialen tegen slijtage en beschadiging. Een belangrijk beroep dus.

 

neem contact op rispens team

Vragen over onze meubelspuiter vacatures?

De medewerkers van Rispens staan voor je klaar.

Enthousiast? Solliciteer direct

  • Toegestane bestandstypen: pdf, docx, doc, Max. bestandsgrootte: 16 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat doet een meubelspuiter?

Een meubelspuiter is verantwoordelijk voor het aanbrengen van verf, lak of andere coatings op meubels en interieurs. Scheepsbetimmeringen en jachtwerk kunnen ook het gebied zijn waar jij je professioneel mee bezig houdt. Met jouw inzet zorg je voor bescherming van de ondergrond en een aantrekkelijke afwerking. Voordat je kunt beginnen met de afwerking, is natuurlijk eerst de voorbereiding aan de beurt. Voorbereiding is altijd het halve werk.

  • Takenpakket van een meubelspuiter -De taken van een meubelspuiter kunnen bestaan uit het voorbereiden van oppervlakken door ze te schuren, plamuren en te reinigen, het mengen en aanbrengen van verf of lak met behulp van spuitapparatuur, het controleren van de kwaliteit van het werk en het onderhouden en schoonmaken van de spuitapparatuur. Het werk van een meubelspuiter vereist nauwkeurigheid, geduld en een goed oog voor detail om ervoor te zorgen dat de meubels er mooi uitzien en lang meegaan. Je moet het in je vingers hebben. Niet iedereen kan zich zomaar meubelspuiter noemen.
  • Het voorbereidende werk – Voordat een meubelspuiter aan de slag gaat met het spuiten van de meubels, is er vaak voorbereidend werk nodig. Denk hierbij aan het schuren, plamuren en ontvetten van het oppervlak. Dit zorgt ervoor dat het meubelstuk of interieurdeel klaar is voor een strakke en duurzame afwerking. Om een perfect eindresultaat te krijgen is dit een zeer belangrijke stap.
  • Afwerkingstechnieken – Er zijn verschillende afwerkingstechnieken die een meubelspuiter kan toepassen, zoals hoogglans, glans, matte of satijn afwerkingen. Daarnaast kunnen er diverse effecten worden toegepast, zoals marmer- en houteffecten, om het meubelstuk een unieke uitstraling te geven. Een interessante techniek is het spuiten van tweecomponentenlak voor een strak resultaat. Onze opdrachtgever weet precies hoe hij of zij het hebben wil.
  • Kwaliteitscontrole en onderhoud– Naast het spuiten van meubels, houdt een meubelspuiter zich ook bezig met de kwaliteitscontrole van het eindproduct. Dit houdt in dat hij of zij zorgvuldig inspecteert of het eindresultaat voldoet aan de eisen en verwachtingen van de klant. Ook onderhoud van de spuitapparatuur en gereedschappen valt onder de verantwoordelijkheden van een meubelspuiter.
  • Het beroep van meubelspuiter– Het beroep van meubelspuiter is een variant van het beroep spuiter en maakt deel uit van de beroepsfamilie verf- en lakspuiters. Een spuiter brengt verf of een beschermende laag aan op onderdelen. Dit kan bijvoorbeeld bij auto’s zijn, maar ook bij schepen of meubels. Wanneer het om carrosseriedelen gaat, wordt de functie autospuiter genoemd. Andere functietitels die je voor dit beroep tegenkomt zijn lakker, poedercoat spuiter en industrieel spuiter.
  • Succesvol zijn als meubelspuiter – Als je echt succesvol wil zijn als meubelspuiter, draait het niet uitsluitend om diploma’s. Persoonlijke vaardigheden en talenten kunnen je ook goed te pas komen. Zo is het belangrijk dat je handig bent en oog voor detail hebt. Heb je ook nog kleurenkennis, technisch inzicht en ben je creatief en geduldig? Met al deze eigenschappen in je pakket, kan je het ver schoppen als meubelspuiter.
Er zijn verschillende opleidingen en cursussen beschikbaar voor mensen die meubelspuiter willen worden.
Je kunt er ook voor kiezen een opleiding te gaan doen voor meubelmaker of allround meubelmaker. Tijdens de opleiding leer je onder andere houtbewerkingstechnieken, materiaalkennis en afwerkingstechnieken.

Wat verdient een meubelspuiter?

Het salaris van een meubelspuiter kan variëren, afhankelijk van de opdrachtgever en de ervaring van de professional. Verschillende opdrachtgevers bij Rispens Vakpersoneel hanteren verschillende salarisindicaties. Eén van de eventuele salarisindicaties waar je aan kunt denken, is die van 2.500 tot 3.100 euro. Maar afhankelijk van de opdrachtgever kan dit afwijken. Factoren zoals leeftijd, werkervaring, opleidingsniveau en de complexiteit van de projecten kunnen invloed hebben op het salaris van een meubelspuiter. Goed om te weten: als je via Rispens werkt bij een opdrachtgever, krijg je een weeksalaris.

Arbeidsovereenkomst – Waar je zeker van kunt zijn bij Rispens is dat alle afspraken over je salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden zwart op wit staan in je arbeidsovereenkomst. Zeker is het is dat je nooit minder verdient als een collega die in dienst is van dezelfde opdrachtgever. Verder is het zo dat ook jij een salarisverhoging krijgt als de cao of het beloningsreglement van de opdrachtgever dat voorschrijft.

Vacature meubelspuiter

Rispens is gespecialiseerd in zowel de interieurbouw als de jacht- en scheepsbouw. Wij zien het als onze taak om jouw wensen als uitzendkracht zo goed mogelijk in kaart te brengen en van daaruit een baan te zoeken die bij jou past.

Ben jij de vakkracht die het verschil maakt in de wereld van de jacht-, scheeps- en interieurbouw? Rispens Vakpersoneel heeft momenteel meerdere vacatures openstaan voor meubelspuiters.

Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde en ervaren professionals die ons team kunnen versterken. Als meubelspuiter bij Rispens Vakpersoneel kan je aan de slag bij een interieurbedrijf, een timmerbedrijf of bijvoorbeeld bij een opdrachtgever in de luxe jachtbouw. Omdat de arbeidsmarkt op dit moment nog behoorlijk krap is, hebben we jou hard nodig. Zeker als je een professionele meubelmaker bent die op zoek is naar een echt interessante klus.
Als meubelspuiter ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden, spuiten en afwerken van meubels en interieurdelen, met als doel het realiseren van hoogwaardige en duurzame eindproducten.
Ben jij een gedreven meubelspuiter en voel je je aangesproken? Neem telefonisch of per e-mail contact op met de recruiter die staat onder de vacature van jouw keuze. Direct online solliciteren, dat kan natuurlijk ook. Stuur je CV en je motivatiebrief met één druk op de knop naar ons toe.

Solliciteren bij Rispens

Als je sollicitatie aansluit bij de vereisten voor de functie van meubelspuiter, zal je worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Bereid je goed voor op dit gesprek door je in te lezen in het bedrijf en de scheepsbouwsector, en wees klaar om te bespreken hoe jouw vaardigheden en ervaring aansluiten bij de functie.
Wanneer je succesvol door het sollicitatieproces bent gekomen, ontvang je een arbeidsovereenkomst van Rispens Vakpersoneel. Na het ondertekenen van de overeenkomst, kun je aan de slag als meubelspuiter en je carrière in de scheepsbouw starten.
Wacht niet langer en grijp deze kans om een succesvolle carrière op te bouwen als meubelspuiter bij Rispens Vakpersoneel. Met onze ondersteuning en toewijding aan jouw groei en ontwikkeling, zul je in staat zijn om je vakmanschap te verfijnen en bij te dragen aan de realisatie van indrukwekkende en functionele scheepsinterieurs.

Heb je die ene vacature waar jij zo blij van wordt niet gevonden? We hebben een uitgebreid netwerk en nodigen je zeker uit een open sollicitatie te sturen. We zijn benieuwd naar je!

Heb je die ene vacature waar jij zo blij van wordt niet gevonden? We hebben een uitgebreid netwerk en nodigen je zeker uit een open sollicitatie te sturen. We zijn benieuwd naar je!

Leuk werk is belangrijk

Echt leuk werk hebben is belangrijk en zinvol. Werken doe je meestal een flink aantal uren per dag. Juist daarom is het noodzakelijk echt op je plek te zitten. Werken doe je niet uitsluitend om je brood te verdienen. Goed, het is een onderdeel en je hoeft je ook hierover geen zorgen te maken als je voor Rispens aan de slag gaat. Naast een inkomen gaat het bij werk ook om de sociale contacten en de structuur die het je biedt. En natuurlijk is het fijn om iets te maken waar je goed in bent. Je kunt dan aan het eind van je dag met een tevreden gevoel naar huis gaan.
Echt leuk werk hebben is belangrijk en zinvol. Werken doe je meestal een flink aantal uren per dag. Juist daarom is het noodzakelijk echt op je plek te zitten. Werken doe je niet uitsluitend om je brood te verdienen. Goed, het is een onderdeel en je hoeft je ook hierover geen zorgen te maken als je voor Rispens aan de slag gaat. Naast een inkomen gaat het bij werk ook om de sociale contacten en de structuur die het je biedt. En natuurlijk is het fijn om iets te maken waar je goed in bent. Je kunt dan aan het eind van je dag met een tevreden gevoel naar huis gaan.

Wie jij bent

Wil je aan de slag als meubelspuiter via Rispens? Leuk. Wij gaan graag met je in gesprek als je een enthousiaste professional bent met passie voor je vak. Je hebt het liefst een afgeronde opleiding in de richting van meubelspuiten of aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie. Je hebt kennis van diverse spuittechnieken en afwerkingsmaterialen en kunt zelfstandig en nauwkeurig werken. Verder ben je in het bezit van een geldig rijbewijs B en heb je goede communicatieve vaardigheden. Voldoe je niet helemaal aan deze voorwaarden, maar denk je uit het juiste hout te zijn gesneden? Ook dan ben je van harte welkom.

Waarom werken voor Rispens?

Ben jij een meubelspuiter en ben je op zoek naar een leuke baan? Rispens is niet zomaar een uitzendbureau. Als je aan de slag gaat bij Rispens merk je aan alles dat we echt blij met je zijn. Eerst wordt er grondig kennis met je gemaakt en er wordt serieus gekeken naar wie jij bent en wat jouw wensen en eisen zijn. Inderdaad: bij Rispens ben je geen nummer en er wordt altijd gezorgd voor de ideale match. Administratief en financieel zit je goed bij Rispens, maar er zijn nog veel meer goede redenen om voor dit specialistische uitzendbureau te gaan werken.

Uitdagende projecten

Rispens werkt uitsluitend met gerenommeerde opdrachtgevers in de scheepsbouw en andere industrieën, waardoor je de kans krijgt om aan uitdagende en interessante projecten te werken. Vind je het leuk om geen doorsnee werk te doen en lever je graag kwaliteit af? Rispens heeft opdrachtgevers in het bestand die uitdagende projecten voor jou hebben.

Persoonlijke ontwikkeling

In deze tijd gaan alle ontwikkelingen razendsnel. Stilstand is achteruitgang en dat is ook op het gebied van scholing zo. Wie serieus met een vak bezig is, wil steeds beter worden en meegaan met de tijd. Op die manier kan je stappen zetten op jouw carrièreladder, als je dat wil. Bij Rispens krijg je de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen door middel van cursussen en trainingen. We investeren in jouw groei en bieden kansen om door te groeien binnen het bedrijf. Rispens: daar zit toekomst in voor jou als meubelspuiter. Je wordt steeds beter in je vak.

Goede arbeidsvoorwaarden

Rispens biedt aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een marktconform salaris, vakantiedagen, pensioenregeling en eventuele onkostenvergoedingen. Alles is uitstekend geregeld bij Rispens.

Veiligheid en welzijn

Veiligheid en welzijn staan hoog in het vaandel bij Rispens Vakpersoneel. We zorgen ervoor dat je werkt met de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen en dat er aandacht is voor een veilige werkomgeving. Jij bent waardevol.

Waar worden schepen gemaakt?

Schepen en boten worden gemaakt op scheepswerven. Vaak gebeurt dat in een droogzetinstallatie. Op een scheepswerf werken een heleboel verschillende technici en ambachten samen om een schip te vervaardigen of te verbeteren. Van ontwerp tot afwerking, elke fase van het proces vereist de inzet van vakbekwaam personeel. Werken in de scheepsbouw betekent meestal werken op een scheepswerf, een grote werkplaats.
In de scheepsbouw speelt de meubelspuiter een cruciale rol bij het creëren van een hoogwaardige afwerking van het interieur van het schip. Denk hierbij aan de kajuiten, eetruimtes en openbare ruimtes aan boord van zowel commerciële schepen als luxe jachten. De expertise van de meubelspuiter draagt bij aan het esthetische en functionele aspect van het schip, waardoor het niet alleen voldoet aan de wensen van de klant, maar ook aan de internationale kwaliteits- en veiligheidsnormen.

Ook Interessant voor de opdrachtgevers

Rispens levert uitsluitend vakmensen, zoals jij, aan opdrachtgevers in de scheepsbouw. Samen met interieurbouwers, meubelmakers en andere specialisten ben jij voor deze opdrachtgevers aan het werk. Als meubelspuiter kan jij betrokken zijn bij nieuwbouw- of renovatieprojecten, waarbij je gebruikmaakt van jouw vaardigheden en expertise om interieurs te transformeren en te verfraaien.

Bedrijven werken graag met Rispens vakmensen, omdat ze daardoor de kans krijgen om te behoren tot de toonaangevende scheepsbouwprojecten.

Jouw vakmanschap

Als meubelspuiter bij Rispens Vakpersoneel ben je een belangrijk onderdeel van het team dat werkt aan de realisatie van unieke en hoogwaardige scheepsinterieurs. Jouw unieke vakmanschap draagt bij aan het succes van onze opdrachtgevers en zorgt ervoor dat schepen niet alleen veilig en functioneel zijn, maar ook esthetisch aantrekkelijk en comfortabel voor de gebruikers. Mooi toch!

Meubelspuiter bij Rispens worden?

Ben je enthousiast geworden en wil je graag deel uitmaken van het team van vakbekwame meubelspuiters? Solliciteer dan nu op de vacature meubelspuiter bij Rispens Vakpersoneel en ontdek de vele voordelen van werken in de dynamische wereld van de scheepsbouw. Met de focus op persoonlijke ontwikkeling, uitdagende projecten en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, bieden wij jou een inspirerende werkomgeving waarin jij je talenten optimaal kunt benutten en verder kunt ontwikkelen.

Share This