0592 - 614046 info@rispens.nl
Meubelmaker

Als meubelmaker bij Rispens werk je voor échte specialisten op het gebied van meubelmakerij. Wij als Rispens werken al jaren samen met de beste meubelbouwers van Nederland. Grote kans dus dat er voor jouw een ideale carrière in het verschiet ligt. Daarnaast kun je bij ons diverse richtingen op. Denk aan het ontwikkelen van interieurelementen voor bedrijven en particulieren. Verder kun je denken aan de aankleding van de interieurs van boten- en jachten.

 

neem contact op rispens team

Vragen over onze meubelmaker vacatures?

De medewerkers van Rispens staan voor je klaar.

Enthousiast? Solliciteer direct

  • Toegestane bestandstypen: pdf, docx, doc, Max. bestandsgrootte: 16 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat zijn de werkzaamheden van een meubelmaker?

Allereerst werk je als meubelmaker bij ons voor de meest uiteenlopende projecten. Het ene moment ben je bezig met het maken van keukenkastjes. Het andere moment met een zithoek voor in een jacht. Hierdoor heb je veel flexibiliteit en afwisseling in de werkzaamheden. Je krijgt een flinke dosis vertrouwen en de tijd om je verder te ontwikkelen.

Meubelmaken is een echt ambachtelijk beroep. Het werk als meubelmaker bestaat namelijk al eeuwenlang. Hierdoor is het een belangrijk onderdeel geworden in de meubelindustrie. 

Je maakt de meubels met de hand of met behulp van machines. Een meubelbouwer ontwerpt vaak het meubelstuk zelf, of werkt samen met een ontwerper of architect. De eerste stap in het proces is het selecteren van de juiste materialen. Je werkt vaak met hardhout zoals eiken, esdoorn en mahonie. Maar ook andere materie zoals metaal, glas en kunststof kunnen voorkomen.

Bij Rispens weten we als geen ander dat meubelmaker een vak apart is. Creativiteit, geduld en passie zijn belangrijke eigenschappen die bij je moeten passen. Verder moet je in het bezit zijn van een aantal basisvaardigheden. Denk aan, meten, zagen, samenstellen van de juiste onderdelen en de afwerking. Het is daarnaast ook belangrijk dat je weet welke materialen je kunt combineren. Hierdoor kun je een bepaalde uiterlijk creëren of de gewenste functionaliteit inpassen.

Verder moet je ook in staat zijn om ontwerptekeningen of blauwdrukken te kunnen lezen. Hier komt een beetje wiskunde en geometrie om de hoek kijken. Deze vaardigheden komen vaak al aan bod tijdens de studie.

Welke vaardigheden heb je nodig als meubelmaker?

Je moet zorgvuldig omgaan met gereedschappen en machines en moet veilig en volgens voorschriften werken. Daarnaast moet je moeiteloos kunnen rekenen en meten. En tijdens repeterende handelingen geconcentreerd blijven. Verder werk je vaak zeer zelfstandig. Kritisch en met een scherpe blik naar je eigen werk kijken is daarom erg belangrijk.

Ook heb je een aantal competenties nodig om het beroep goed uit te kunnen oefenen. We zetten er een aantal voor je op een rijtje:

  1. Creativiteit
  2. Discipline
  3. Energie
  4. Kritische blik
  5. Zelfsturing
  6. resultaatgericht

Hoe lang duurt de opleiding meubelmaker?

Als je meubelmaker wilt worden vraag je natuurlijk af: hoe lang duurt de opleiding meubelmaker? Je overweegt een opleiding te volgen om je vaardigheden verder te ontwikkelen. Het is dan natuurlijk van belang om te weten hoe lang zo’n studie duurt. De duur van deze studie hangt af van verschillende factoren. Waaronder het type opleiding, de intensiteit en waar deze wordt gevolgd.

Over het algemeen kan dit  echter tussen de enkele maanden tot jaren duren. Een veelvoorkomende route voor aspirant-meubelmakers is om een ​​bachelor- of associate degree te halen. Dit kan bijvoorbeeld in meubelontwerp of een aanverwant vakgebied.

Deze programma’s worden aangeboden op hogescholen en universiteiten en duren meestal twee tot vier jaar. Tijdens deze opleidingen krijgen studenten niet alleen de basisvaardigheden van meubelmaken en ontwerpen aangeleerd. Je leert ook de algemene kennis van het vakgebied, waaronder kunstgeschiedenis, bouwtechnologie en materialenleer.

Wat verdient een meubelmaker?

Als je creatieve vaardigheden hebt om prachtige meubels te maken, kun je overwegen meubelmaker te worden. Dan vraag je je waarschijnlijk af wat het salaris is wat je kunt verdienen. Bij Rispens leggen we je graag uit dat dit afhangt van verschillende factoren. Zoals bijvoorbeeld je ervaring, je specialiteit en de omgeving waar je komt te werken.

Over het algemeen verdienen meubelmakers een goed salaris. Dat komt omdat je beschikt over unieke en waardevolle vaardigheden. Als meubelmaker kun je werken voor diverse mooie bedrijven die meubels produceren. Daarnaast is geld niet de enige reden om als meubelmaker aan de slag te gaan. Het maken van mooie interieurs geeft veel voldoening. Doordat je vaak mooie en functionele elementen maakt.

Is er vraag naar meubelmakers?

Is er vraag naar meubelmakers? Absoluut! Het vakmanschap van meubelmaken is een eeuwenoude traditie, welke natuurlijk nog steeds springlevend is. Mensen over de hele wereld blijven waarde hechten aan hoogwaardige, handgemaakte meubels. Die zowel mooi als functioneel zijn.

De interieurindustrie heeft de afgelopen tijd een flinke groei gemaakt. E de toename van de vraag naar gepersonaliseerde meubels is nog nooit zo groot geweest. Het is nu dus lekker gedijen als meubelmaker. Of je nu een tafel, stoel, bed of kast maakt. Er is altijd iemand die op zoek is naar een uniek meubelstuk. In een stijl die hun persoonlijkheid weerspiegelt.

Als meubelmaker heb je de mogelijkheid om te werken met verschillende materialen. Van hout en metaal tot stof en leer. Bovendien biedt het vak de mogelijkheid om zowel traditionele als moderne technieken te gebruiken. Zo kun je unieke en duurzame meubels maken.

Rij Rispens kun je je passie kwijt in een hele leuke baan. Wij kennen de beste opdrachtgevers in Nederland. Eenmaal op je plek, kunnen we naar een vast contract bij de werkgever toe werken!

Vacature meubelmaker

Als het gaat om baankansen als meubelmaker, is er dus goed nieuws te melden. Zoals in het vorige hoofdstuk benoemd is er veel vraag naar getalenteerde meubelmakers! Of je nu een vakman bent die graag op ambachtelijke wijze prachtige meubelstukken maakt. Of een technisch onderlegde professional. Je bent in staat om met behulp van moderne apparatuur hoogwaardige meubels te vervaardigen. Er zijn daarvoor genoeg vacatures beschikbaar die bij jouw vaardigheden en ervaring passen.

Soms ben je al een tijdje aan het werk, maar kunt ook net een opleiding afgerond hebben. Het vinden van de juiste vacature kan soms een flinke uitdaging zijn. Gelukkig zijn er veel verschillende vacatures bij Rispens beschikbaar. Zo kun je onze mensen aan het werk zetten om de juiste baan te vinden. Je vindt ook al onze vacatures op onze website. Je kunt je inschrijven om vervolgens contact te hebben met onze medewerkers.

Een baan als meubelmaker biedt veel mogelijkheden om je creativiteit en technische vaardigheden te gebruiken. Terwijl je ook een leuk salaris verdient. Of je nu houdt van traditionele meubelontwerpen of juist meer geïnteresseerd bent in moderne, strakke lijnen. Er zijn genoeg kansen om jezelf te ontwikkelen in deze branche.

Share This