0592 - 614046 info@rispens.nl
Interieurbouwer

Interieurbouwers zijn de vormgevers van de bouw. Ze zorgen voor het verfraaien van woningen, bedrijven en zelfs boten en jachten. Dit doen ze door middel van het ontwerpen en maken van verschillende elementen in interieurs. Ze gebruiken daarbij diverse technieken zoals; zagen, timmeren, schaven en lijmen. Maar ook lassen, schilderen en het gebruiken van gave machines worden niet uitgesloten. Ben jij klaar om één van Nederlands beste interieurbouwers te worden?

neem contact op rispens team

Vragen over onze interieurbouwer vacatures?

De medewerkers van Rispens staan voor je klaar.

Enthousiast? Solliciteer direct

  • Toegestane bestandstypen: pdf, docx, doc, Max. bestandsgrootte: 16 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat doet een interieurbouwer?

Wat doet een interieurbouwer? Velen van ons vragen zich vaak af wat je nou precies doet met dit beroep. Ook wordt vaak de verwarring met ‘meubelmaker’ gemaakt. Als interieurbouwer ben je namelijk veel meer dan alleen een meubelmaker. Er komen meerdere eigenschappen naar voren die je nodig hebt als je deze functie uitoefent.

Het werk van een interieurbouwer

Als interieurbouwer ben je als een soort kunstenaar die met verschillende natuurlijke componenten werkt. Je richt je op het ontwerpen en bouwen van interieurs voor huizen, kantoren, winkels en andere ruimtes. Verder werk je vaak nauw samen met collega’s. Dit om de visie en wensen om te zetten in een praktische en stijlvolle oplossing.  

Je bent (-of wordt) bij ‘Rispens’ expert in het maken van allerlei soorten interieur-elementen. Denk hierbij aan stoelen, kasten, keukens en zelfs complete bedden. Ook werk je met een diversiteit aan prachtige materialen zoals; hout, kunststof, metaal en glas. Je gaat concepten uitwerken en produceren. Vervolgens installeer je deze op locatie of op de zaak. Naast deze vaardigheden heb je ook een scherp oog voor detail. Met een plan van aanpak zorg je ervoor dat ieder stukje perfect past. En dat alles functioneel is binnen het ontwerp.

Wat verdien je als interieurbouwer?

Als interieurbouwer krijg je de kans om passie voor design en techniek te combineren. Tegelijkertijd is er vaak veel werk en is het goed mogelijk om een prima salaris te verdienen. Via Rispens Vakpersoneel vind je snel een baan die bij je past. We bieden een scala aan mogelijkheden om je carrière pad tot een groot succes te maken.

Als interieurbouwer kun je werken voor verschillende soorten klanten, van particulieren tot grote bedrijven. En van maritiem tot horecagelegenheden. Dit geeft je de mogelijkheid om te werken aan verschillende soorten projecten. Van klein tot groot en van eenvoudig tot complexe vraagstukken.

Bovendien kun je vaak je eigen creativiteit inzetten om originele ontwerpen te maken. Dit kan leiden tot grotere mate van voldoening in je werk. Wat uiteindelijk kan resulteren tot een ‘hoger’ inkomen. Tot slot biedt een carrière als interieurbouwer ook de mogelijkheden buiten Nederland. Dit kan een unieke en spannende ervaring zijn. Voor jezelf als persoon maar ook voor ‘financiële’ kansen. Sommige bedrijven bieden bonussen en winstuitkeringen aan. Afhankelijk van de successen van het bedrijf.

Kortom, als echte vakman kun je een lonende carrière hebben met veel doorgroeimogelijkheden en verantwoordelijkheden. Een uitdagend en afwisselend beroep vol kansen en avonturen.

Wil je meer verdienen? Zorg dan dat je je ergens in specialiseert. Denk aan het maken van luxe meubels. Of het compleet bouwen en inbouwen van keukens. Door jezelf verder te ontwikkelen kun je vaak nog meer verdienen. En als je ergens goed in wordt geeft dat vaak veel voldoening.

 

Interieurbouwer opleiding

Een opleiding als interieurbouwer biedt een unieke kans om je creativiteit en technische vaardigheden te combineren. Zo leer je toffe, functionele en gepersonaliseerde interieurs maken. Of je nu een passie hebt voor meubelontwerp of algemene interieurinrichting. Deze opleiding zal je in staat stellen om de kunst van interieurbouw te leren kennen en te beheersen.

Tijdens de opleiding zul je niet alleen leren hoe je meubels en interieurs bouwt. Je gaat ook bezig met de wensen en behoeften van klanten. Hoe je deze verder vertaalt naar concrete projecten. Je leert werken met verschillende materialen zoals hout, metaal, glas, steen, textiel en meer. En hoe je deze met elkaar kunt combineren in een prachtig ontwerp.

Bovendien zul je leren hoe je je creaties presenteert aan klanten en hoe je met hen communiceert. Zo zullen ze weten dat je hun wensen begrijpt en de verwachtingen duidelijk zijn.

Een opleiding als interieurbouwer biedt niet alleen praktische vaardigheden. Allereerst ga je met de theorie aan de slag. Je leert over kleuren, texturen, verlichting, ruimteplanning, bouwtechnieken en projectbeheer. Door deze kennis weet je vaardigheden te combineren. Daarmee kun je interieurs creëren die niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel en duurzaam.

Deze opleiding biedt vervolgens bij Rispens verschillende carrièremogelijkheden. Na het behalen van je diploma kun je aan de slag in diverse functies. Denk aan interieurontwerper, meubelmaker, meubelstoffeerder of zelfs projectmanager. De interieurbranche is altijd in beweging, dus er zijn genoeg uitdagingen om te ontdekken.

De voordelen van een opleiding als interieurbouwer zijn talrijk. Je kunt je creativiteit uiten en tegelijkertijd een bevredigende en goedbetaalde baan vinden. Het is een uitdagende, gevarieerde en boeiende branche waarin je kunt blijven groeien en evolueren. Het is een geweldige manier om je passie om te zetten in een beroep. Om iets te creëren waar je trots op kunt zijn. Neem contact op met de intercedenten van Rispens. Zij zullen samen met jouw je loopbaan een goed vervolg geven.

Is er vraag naar Interieurbouwers?

Ja, we krijgen als Rispens Vakpersoneel gigantisch veel vraag naar interieurbouwers. Bedrijven weten ons steeds vaker te vinden. Er bestaat dus een reële kans dat er voor jouw een hele gave baan tussenzit.

De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat deze vraag steeds meer groeit. Dit komt doordat het onderwerp ‘interieur’ steeds een belangrijker onderdeel wordt in ons dagelijks leven. Steeds vaker zien we de wensen van op maat gemaakt meubels of gepersonaliseerde interieurs.

De vraag naar interieurbouwers is niet alleen beperkt tot kleine projecten. Ook in de commerciële sectoren is er vraag naar op maat gemaakt interieurs voor bedrijven. Verder zien we een stijging in de vraag binnen de maritieme sector. Denk aan interieurs voor jachten, schepen en boten.

Interieurbouwer vacature

Hoog tijd om jouw passie voor het creëren en bouwen om te zetten in een prachtbaan. Bij Rispens Vakpersoneel hebben we connecties die het allemaal mogelijk maken. Kom werken bij de mooiste interieurbouw bedrijven van Nederland. Als onderdeel van een team werk je samen met goede architecten, ontwerpers en overige professionals.

Daarnaast bieden we veel kansen in de jacht -en scheepsbouw. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de mooiste jachten en boten van Europa. Verder bieden we competitieve salarissen, een uitgebreid voordeelpakket met werkkleding en materiaal en professionele ontwikkeling.

Dus ben jij gepassioneerd in het ontwikkelen van unieke en prachtige interieurs? En ben je klaar om je vaardigheden en creativiteit in te zetten voor prachtige bedrijven? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze interieurbouwer vacatures.

Een opleiding als interieurbouwer biedt niet alleen praktische vaardigheden. Allereerst ga je met de theorie aan de slag. Je leert over kleuren, texturen, verlichting, ruimteplanning, bouwtechnieken en projectbeheer. Door deze kennis weet je vaardigheden te combineren. Daarmee kun je interieurs creëren die niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel en duurzaam.

Welke functies kan ik uitvoeren als interieurbouwer?

Tekenaar interieurbouw

Als tekenaar interieurbouw Bij Rispens kun je als geen ander ideeën omzetten in gedetailleerde tekeningen. Van een strakke keuken tot een gezellige woonkamer. Je weet precies hoe je de wensen kunt vertalen naar een goed ontwerp. Met oog voor detail en gevoel voor stijl weet je elke ruimte om te toveren. Tot een uniek en sfeervol geheel.

De mensen van Rispens weten als geen ander waar ze jouw moeten plaatsen. We kennen onze partnerbedrijven goed. Weten precies wat voor vlees ze in de kuip willen hebben. Hierdoor kunnen we de juiste vakmensen verbinden aan de beste vacatures.

Meubelspuiter

Meubelspuiters zitten bij Rispens goed. We hebben tal van doorlopende vacatures uitstaan bij onze werkgevers. Zij zijn op zoek naar jouw. De echte vakman. Het werven van goed personeel is voor bedrijven steeds lastiger. Er zijn veel kapers op de kust en veel medewerkers kiezen voor betere arbeidsvoorwaarden.

Deze bedrijven schakelen de personeelsleden van Rispens in. Wij weten namelijk de beste vakmensen te vinden. Grote kans dus dat je als meubelspuiter bij ons terecht komt. Jij zoekt een klus, wij weten waar we ze vandaan moeten toveren. Of het nu in de meubelmakerij, scheepsbouw of jachtbouw is. Wij doen iedere keer ons uiterste best om de juiste match te maken tussen werknemers en werkgevers. Als pluspunt kunnen we je in de meeste gevallen belonen met een vaste baan bij de opdrachtgever.

Meubelmaker

Als meubelmaker bij Rispens werk je voor échte specialisten op het gebied van meubelmakerij. Wij als Rispens werken al jaren samen met de beste meubelbouwers van Nederland. Grote kans dus dat er voor jouw een ideale carrière in het verschiet ligt. Daarnaast kun je bij ons diverse richtingen op. Denk aan het ontwikkelen van interieurelementen voor bedrijven en particulieren. Verder kun je denken aan de aankleding van de interieurs van boten- en jachten.

Lees meer over meubelmaker worden bij Rispens.

Share This